Placeholder

Recept voor Griekse salade met watermeloen en feta

Deze frisse salade is heerlijk als voorgerecht. Serveer met pitabroodjes om het helemaal af te maken.

Deze frisse salade is heerlijk als voorgerecht. Serveer met pitabroodjes om het helemaal af te maken.

Vegetarisch voor- of bijgerecht

Boodschappenlijstje:

  • 150 g sperziebonen of haricots verts, schoongemaakt
  • 500 g watermeloen, pitjes verwijderd en in blokjes
  • 1 komkommer, geschild en in blokjes
  • 75 g rucola
  • sap van ½ citroen
  • 3-4 el olijfolie
  • 100 g feta, in blokjes of verkruimeld

Aan de slag!

  1. Kook de bonen in een pan met water en zout in 5-6 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.
  2. Meng in een schaal de bonen met meloen, komkommer en rucola. Meng er het citroensap en de olijfolie door. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Strooi er de feta over. Lekker met pitabroodjes.

Bereidingstijd: 15-20 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Dille & Kamille, Nijhof, Studio Bazar, Zara Home.