Recept voor groene aspergesalade met gembermayonaise
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
Romantisch diner? Probeer dit bijgerecht eens! Fun fact: de asperges en gember zijn tevens een afrodisiacum…
Romantisch diner? Probeer dit bijgerecht eens! Fun fact: de asperges en gember zijn tevens een afrodisiacum…
Bijgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 500 g groene asperges
- 2 cm verse gemberwortel
- 1 teen knoflook
- 3 el mayonaise
- 3 el zure room
- 1 el gembersiroop
- 3 el olie
Aan de slag!
- Breek de harde onderkanten van de asperges en was ze.
- Kook ze in ca. 15 minuten in ruim water met wat zout beetgaar.
- Maak intussen de gember schoon en rasp deze boven een kom.
- Pel de knoflook en knijp erboven uit.
- Roer de gember en knoflook door de mayonaise, zure room, gembersiroop en olie tot een romig geheel.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Schenk de gember- mayonaise over de (warme) asperges.
Lekker bij een (gegrild) varkenshaasje en gebakken krieltjes.
Tip: je kunt ook 1 bolletje stemgember gebruiken in plaats van de verse gemberwortel.Recept: Mirjam Bakker- van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Cyn Ferdinandus.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.