Placeholder

Recept voor groene gazpacho

Dit Spaanse voorgerecht hoort koud gegeten te worden. Gazpacho is heerlijk met wat stokbrood erbij.

Dit Spaanse voorgerecht hoort koud gegeten te worden. Gazpacho is heerlijk met wat stokbrood erbij.

Voorgerecht, vegetarisch

Boodschappenlijstje:

  • 2 sneetjes stokbrood
  • 1 komkommer, geschild en in plakken
  • 1 groene paprika, zaadjes verwijderd en in stukken
  • 1 rijpe avocado, gepeld en pit verwijderd
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 3 bosuitjes, in dunne ringen
  • 2 el olijfolie, plus extra
  • 2 el rodewijnazijn
  • 4 takjes bladpeterselie, fijngehakt.
  • Extra nodig: keukenmachine of staafmixer

Aan de slag!

  1. Week het brood in een beetje koud water en knijp het uit.
  2. Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer de komkommer met de paprika, de avocado, de knoflook, het brood, tweederde van de bosui, de olie en de azijn.
  3. Schenk er 300 ml koud water bij en pureer alles tot een gladde, vrij dikke massa. Breng op smaak met zout en peper. Laat 2 uur afgedekt in de koelkast (of 30 minuten in de vriezer) ijskoud worden.
  4. Schenk de gazpacho in diepe borden en strooi er de peterselie en rest van bosui over. Druppel er nog wat olijfolie over. Serveer met stokbrood.

Tip! Houd van alle ingrediënten (fijngesneden paprika, avocado, komkommer) een klein beetje apart om als garnituur voor de soep te gebruiken.

Bereidingstijd: 15 minuten, plus koelen

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes, Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.