Recept voor groente-quesadillas met avocado
17 april 2014
Een quesadilla is een Mexicaanse ’tosti’ heerlijk met gesmolten kaas en avocado!
Een quesadilla is een Mexicaanse ’tosti’ heerlijk met gesmolten kaas en avocado!
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 8 bloemtortilla’s
- 2-3 geroosterde paprika’s, uitgelekt en in repen
- 1 kleine ui, in dunne ringen
- 1 blikje maiskorrels (150 g), uitgelekt
- 175 g geraspte belegen kaas
- 2 el olijfolie
- 1 rijpe avocado, in reepjes
- 2-3 tomaten, in partjes
- 125 ml zure room, voor erbij
- rode salsasaus (potje), voor erbij
Aan de slag!
- Beleg 4 tortilla’s met de repen paprika, uiringen en maïskorrels. Strooi er de geraspte kaas over en dek af met de overige tortilla’s.
- Verwarm een klein beetje olie in 2 koekenpannen en leg in elke pan een belegde tortilla.
- Bak de tortilla’s op matig vuur enkele minuten tot de kaas is gesmolten. Keer de tortilla’s halverwege met behulp van bord of deksel.
- Bak op dezelfde manier de andere 2 tortilla’s.
- Snijd de tortilla’s in punten en serveer met avocado, tomaten, zure room en rode salsa.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. Met medewerking van Dille & Kamille, Studio Bazar, Ikea, Portazul.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.