Recept voor groente-quesadillas met avocado
Tekst: Vriendin
17 april 2014
Een quesadilla is een Mexicaanse ’tosti’ heerlijk met gesmolten kaas en avocado!
Een quesadilla is een Mexicaanse ’tosti’ heerlijk met gesmolten kaas en avocado!
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 8 bloemtortilla’s
- 2-3 geroosterde paprika’s, uitgelekt en in repen
- 1 kleine ui, in dunne ringen
- 1 blikje maiskorrels (150 g), uitgelekt
- 175 g geraspte belegen kaas
- 2 el olijfolie
- 1 rijpe avocado, in reepjes
- 2-3 tomaten, in partjes
- 125 ml zure room, voor erbij
- rode salsasaus (potje), voor erbij
Aan de slag!
- Beleg 4 tortilla’s met de repen paprika, uiringen en maïskorrels. Strooi er de geraspte kaas over en dek af met de overige tortilla’s.
- Verwarm een klein beetje olie in 2 koekenpannen en leg in elke pan een belegde tortilla.
- Bak de tortilla’s op matig vuur enkele minuten tot de kaas is gesmolten. Keer de tortilla’s halverwege met behulp van bord of deksel.
- Bak op dezelfde manier de andere 2 tortilla’s.
- Snijd de tortilla’s in punten en serveer met avocado, tomaten, zure room en rode salsa.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. Met medewerking van Dille & Kamille, Studio Bazar, Ikea, Portazul.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.
Meer van Vriendin