
Recept voor groente-tofuspies
Tekst: Vriendin
23 augustus 2014
Deze groente-tofuspiesjes zijn heerlijk met een zelfgemaakte pindasaus.
Deze groente-tofuspiesjes zijn heerlijk met een zelfgemaakte pindasaus.
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 blok tofu naturel, uitgelekt
- 4 el sojasaus
- 2 el zonnebloemolie, plus extra
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 tl sambal
- 12 champignons
- 12 roosjes bloemkool
- 0,5 rode paprika, in blokjes
- Extra: 4 metalen BBQ-spiesen
Aan de slag!
- Snijd de tofu in blokjes van ca. 2 cm. Klop in een kom de sojasaus met de olie, knoflook en sambal door elkaar.
- Wentel de blokjes tofu en champignons erdoor en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
- Rijg de tofu afwisselend met de champignons, roosjes bloemkool en paprika aan de spiesen.
- Bestrijk ze met olie en leg ze op een ingevet rooster boven een hete BBQ. Of leg ze in een hete grillpan of vlak onder een voorverwarmde ovengrill.
- Gril ze in 6-8 minuten gaar; keer ze halverwege.
Bereidingstijd: 20 minuten, plus 1 uur marineren
Tip: Serveer met kant-en-klare pindasaus. Of maak de saus zelf door in 1 el olie 1 fijngehakte teen knoflook en 2 cm versgeraspte gemberwortel 1 minuut te bakken. Voeg 5 el pindakaas en 200 ml kokosmelk toe, roer tot de saus gemengd is. Breng op smaak met ketjap en sambal.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio bazar, Zara home.
Meer van Vriendin