Placeholder

Recept voor groente-tofuspies

Deze groente-tofuspiesjes zijn heerlijk met een zelfgemaakte pindasaus.

Deze groente-tofuspiesjes zijn heerlijk met een zelfgemaakte pindasaus.

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 blok tofu naturel, uitgelekt
  • 4 el sojasaus
  • 2 el zonnebloemolie, plus extra
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 tl sambal
  • 12 champignons
  • 12 roosjes bloemkool
  • 0,5 rode paprika, in blokjes
  • Extra: 4 metalen BBQ-spiesen

Aan de slag!

  1. Snijd de tofu in blokjes van ca. 2 cm. Klop in een kom de sojasaus met de olie, knoflook en sambal door elkaar.
  2. Wentel de blokjes tofu en champignons erdoor en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
  3. Rijg de tofu afwisselend met de champignons, roosjes bloemkool en paprika aan de spiesen.
  4. Bestrijk ze met olie en leg ze op een ingevet rooster boven een hete BBQ. Of leg ze in een hete grillpan of vlak onder een voorverwarmde ovengrill.
  5. Gril ze in 6-8 minuten gaar; keer ze halverwege.

Bereidingstijd: 20 minuten, plus 1 uur marineren

Tip: Serveer met kant-en-klare pindasaus. Of maak de saus zelf door in 1 el olie 1 fijngehakte teen knoflook en 2 cm versgeraspte gemberwortel 1 minuut te bakken. Voeg 5 el pindakaas en 200 ml kokosmelk toe, roer tot de saus gemengd is. Breng op smaak met ketjap en sambal.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio bazar, Zara home.