Recept voor groentesoep met zalm en limoen
9 april 2015
Lekker, zo’n groentesoepje met een twist!
Lekker, zo’n groentesoepje met een twist!
Voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 limoen
- 1 l visbouillon (van tablet)
- 2 el Japanse sojasaus
- ½ struik bleekselderij, in dunne reepjes
- 300 g sperziebonen, gebroken
- 150 g volkoren spaghetti, in stukken gebroken
- 1 rode peper, in ringetjes
- 300 g zalmfilet, in blokjes
- 3 bosuitjes, in ringetjes
Aan de slag!
- Was de limoen, snijd de helft in plakjes en pers de andere helft uit.
- Breng in een (ruime)soeppan de bouillon met sojasaus en limoensap aan de kook.
- Voeg de bleekselderij, sperziebonen, spaghetti en rode peper toe, breng aan de kook en laat de soep 8 minuten sudderen.
- Leg de zalm in de soep en laat nog 2 min. zachtjes koken tot de zalm net gaar is.
- Schep de soep in 4 kommen, leg de limoenschijfje erin en bestrooi met de bosui.
Bevat per persoon: 330 kcal
Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers.