Recept voor Gyudon
16 mei 2015
Een snel, Aziatisch gerecht, heerlijk met een frisse komkommersalade!
Een snel, Aziatisch gerecht, heerlijk met een frisse komkommersalade!
Lunch/ avondeten voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 300 g witte rijst
- 2 el wokolie
- 3 gele uien, gehalveerd en dungesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- ½ tl versgeraspte gember
- 150 ml sake (of droge witte wijn)
- 100 ml water
- 500 g rundvleesreepjes
- 80 ml sojasaus
- 100 ml mirin
- 1 ½ el suiker
Aan de slag!
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak je wok goed heet en voeg de olie toe. Bak de uien in 3 minuten zacht.
- Voeg de knoflook, gember, sake (of droge witte wijn) en water toe en laat dit een paar minuten koken. De rest van de ingrediënten toevoegen en nog 8 minuten laten koken.
- Verdeel het vlees en de uien met een beetje van het kookvocht over kommen witte rijst en serveer met groenten naar keuze.
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Tip Niet erg traditioneel, maar in plaats van rijst, kun je de rundvleesreepjes ook met noedels serveren!
Tip Heb je geen mirin? Vervang dit door 100 ml sherry, gemengd met 1 ½ tl suiker.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Jan, Nijhof, Dille & Kamille.