Recept voor haaskarbonade met pittige stiltonsaus
19 juli 2016
Een mals en sappig stukje vlees, makkelijk te bereiden en perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Een mals en sappig stukje vlees, makkelijk te bereiden en perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
-2 el olijfolie
-4 haaskarbonades
-1 sjalot, fijngesnipperd
-250 g champignons, in kwarten
-150 g stilton (pittige blauwaderkaas)
-200 ml slagroom
–2 tl tijmblaadjes
Aan de slag!
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bestrooi de karbonades met zout en peper. Bak ze in 10-12 minuten bruin en gaar. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie of een deksel. Fruit de sjalot 1 minuut in het bakvet. Voeg de champignons toe en bak 3 minuten mee. Voeg de stilton toe en bak nog 1 minuut. Schenk de slagroom erbij en verwarm tot een gladde saus. Laat de saus tot de gewenste dikte inkoken. Breng op smaak met de tijm en peper. Leg de karbonades op 4 borden. Schep er de stiltonsaus over.
Bereidingstijd: 20 minuten
Tips:
-Vervang voor een zachtere saus de stilton door gorgonzola dolce.
-Lekker met een tomatensalade en geroosterde of gebakken aardappelpartjes.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van Dille & Kamille, Nijhof, H&M Home, Zara Home