Placeholder

Recept voor hangop van Laura’s Bakery

Vandaag heb ik nog zo’n recept dat ik – en de meesten van jullie waarschijnlijk – vrijwel altijd in de winkel koop, terwijl het ontzettend makkelijk is om zelf te maken: hangop! Dat is namelijk niet meer dan uitgelekte yoghurt. Het is bijna geen recept te noemen, zo simpel is het.

Vandaag heb ik nog zo’n recept dat ik – en de meesten van jullie waarschijnlijk – vrijwel altijd in de winkel koop, terwijl het ontzettend makkelijk is om zelf te maken: hangop! Dat is namelijk niet meer dan uitgelekte yoghurt. Het is bijna geen recept te noemen, zo simpel is het.

Voor 1 flinke kom
Bereidingstijd: 5 minuten
Wachttijd: enkele uren

Ingrediënten

• 1 pak magere of volle
• yoghurt
• kom
• schone theedoek
• keukenfolie
Extra nodig: zeef

Ook lekker: Recept voor bessen-bladerdeeghapjes van Laura’s bakery

Aan de slag

1.Hang de zeef in de kom, zorg dat hij de bodem niet raakt. Maak de theedoek nat onder de kraan en wring uit, leg hem in de zeef. 2. Giet de inhoud van het pak yoghurt in de zeef, dek af met keukenfolie en zet het geheel in de koelkast. Laat minimaal 8 uur staan. Hoe langer het staat, hoe dikker de hangop wordt.
3.Als je hangop goed is, schep je het in een bakje dat je kunt afsluiten met een deksel.

Foto Laura: Bart Honingh. Visagie: Linda Huiberts. Bakfoto’s: Laura Kieft.

Meer van Laura’s Bakery lees je in Vriendin 35

Probeer ook eens: Recept voor fruit-tiramisu van Laura’s Bakery