Placeholder

Recept voor hartige bloemkooltaart

Mmm! Op de redactie houden wij van taart. Het maakt niet uit of deze taart zoet of hartig is. Vandaag kiezen wij voor hartig en delen wij het recept voor een heerlijke bloemkooltaart. Smullen!

Mmm! Op de redactie houden wij van taart. Het maakt niet uit of deze taart zoet of hartig is. Vandaag kiezen wij voor hartig en delen wij het recept voor een heerlijke bloemkooltaart. Smullen!

Wat heb je nodig?
– 1 (kleine) bloemkool
– 1 rode ui
– olijfolie
– 1/2 el rozemarijn
– 7 eieren
– 1/2 el basilicum
– 120 g bloem
– 1 1/2 tl bakpoeder
– 1/3 el kurkuma
– 150 g Parmezaanse kaas
– 1 el (witte) sesamzaadjes
– 1 tl komijnzaadjes
– zout en peper

Extra nodig: quichevorm 

Aan de slag!

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Snijd de bloemkool in roosjes en kook de roosjes in een grote pan met water. Laat de bloemkool na het koken uitlekken in een vergriet.
– Snijd ongeveer 6 grove ringen uit een ui. Bewaar deze. Snipper de rest van de ui en fruit in de pan met de olie en rozemarijn.
– Klop de eieren en voeg de basilicum, bloem, bakpoeder, zout, peper en kurkuma toe. Meng dit tot een glad beslag.
– Voeg vervolgens het mengsel van de gesnipperde ui en de rozemarijn toe aan het beslag. Voeg ook de Parmezaanse kaas en de bloemkoolroosjes toe.
– Vet de quichevorm in met wat gesmolten boter.
– Meng de sesam- en komijnzaadjes en bestrooi ze aan de zijkant van de quichevorm. Door de gesmolten boter blijven ze aan de zijkant plakken.
– Giet het bloemkool beslag in de quichevorm en strijk de bovenkant glad. Decoreer met de ringen ui.
– Plaats de quiche in het midden van de oven en bak in 45 tot 50 minuten goudbruin. Eetsmakelijk!
 

Lees ook: Recept voor courgettesoep