Recept voor hartige kiptaartjes
14 juli 2013
De combinatie van het ietwat zoetige croissantdeeg met de prei en kip is verrassend lekker! Zeker een recept wat voor herhaling vatbaar is.
De combinatie van het ietwat zoetige croissantdeeg met de prei en kip is verrassend lekker! Zeker een recept wat voor herhaling vatbaar is.
Boodschappenlijstje:
- 200 gram kipfilet
- 2 theelepels kipkruiden (of andere kruiden)
- halve paprika
- 1 blikje croissantdeeg voor 6 grote croissants
- halve prei
- 4 eetlepels creme fraiche
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- snufje zout/peper
Aan de slag!
- Begin met het voorverwarmen van je oven op 180 graden.
- Zet een pan water op voor het koken van de kip.
- Als het water kookt, voeg je de kipfilet toe en kook je deze circa 10 minuten.
- Haal het croissantdeeg uit de verpakking en leg 3 rechthoeken croissantdeeg (1 rechthoek = 2 croissantjes) op een bakplaat met bakpapier.
- Snijd ondertussen de prei en paprika in stukjes.
- Meng de creme fraiche met de mayo, Italiaanse kruiden en een snufje zout/peper.
- Als de kip gaar is, snijd je deze in kleine stukjes en breng je de kip op smaak met de kipkruiden.
- Meng de paprika, prei, kip met het creme fraiche mengsel.
- Vouw eventueel de randjes van het croissantdeeg om en prik gaatjes in de bodem.
- Verdeel het kipmengsel over de 3 hartige taartjes.
- Zet de hartige kiptaartjes voor circa 20 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin zijn.
- Voeg naar smaak nog een snufje zout en verse peper toe om het helemaal af te maken.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com
Klik hier voor meer recepten.