Recept voor hartige taart met kip, prei en champignons
18 februari 2019
Deze hartige taart met kip, prei en champignons valt bij iedereen wel in de smaak. De restjes kun je de volgende dag meenemen als lunch.
Deze hartige taart met kip, prei en champignons valt bij iedereen wel in de smaak. De restjes kun je de volgende dag meenemen als lunch.
Deze hartige taart met rijst is voor vier personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 30 minuten
Ingrediënten
– pakje bladerdeeg
– 200 g kipfilet
– 500 g prei
– 250 g champignons
– 3 eieren
– 1 tl kerriepoeder
– 2 el crème fraîche
– 400 g basmatirijst
Probeer ook eens een quiche met gerookte kip en mozzarella
Aan de slag
1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een bakvorm in en laat het deeg ontdooien.
2. Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze rondom bruin, maar nog niet gaar.
3. Maak de prei schoon en snijd die in ringen. Snijd de champignons in vieren en bak ze kort mee tot ze iets geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout.
4. Klop in een kom de eieren los (en laat een klein beetje apart) met de kerrie en crème fraîche.
5. Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg, maar houd 2 vellen apart. Schenk het kipmengsel erover. Snijd het apart gehouden bladerdeeg in repen en maak hiermee een ruitpatroon op het mengsel.
6. Bestrijk de repen met het overgebleven ei en bak de pie in 20 à 30 minuten goudbruin en gaar.
7. Kook ondertussen de rijst en serveer die bij de hartige taart.
Tip: lekker met een frisse salade
Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Lynn van Woudenbergh. Styling, receptuur en foodstyling: Iris van Woudenbergh.
Ook lekker: hartige taart met zalm en prei