Recept voor hartige taart van zalm en prei
11 augustus 2015
Deze hartige taart is niet alleen lekker als avondeten, maar ook als lunch of picknickgerecht. Serveer de taart met gegrilde kerstomaatjes aan de tak of een spinazie-tomaatsalade.
Deze hartige taart is niet alleen lekker als avondeten, maar ook als lunch of picknickgerecht. Serveer de taart met gegrilde kerstomaatjes aan de tak of een spinazie-tomaatsalade.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
–boter
-1 rol bladerdeeg (170 g)
-1 el olijfolie
-2 stuks prei, schoongemaakt en alleen het wit in ringen gesneden
-375 g zalmfilet, in stukken
-250 ml crème fraîche
-4 eieren
–zout en peper
Extra: een quichevorm of ronde ovenschaal van ongeveer 24 cm
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 190°C en vet de ovenschaal in met een beetje boter. Bekleed de ovenschaal met het bladerdeeg. Snijd de randen bij, gebruik het resterende deeg voor de zijkanten van de bakvorm en prik overal in het deeg gaatjes met een vork. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei al roerend in 5 minuten. Verdeel de helft van de zalm over de deegbodem, daarna de prei gevolgd door de rest van de zalm. Klop de crème fraîche, eieren en zout en peper in een kom. Schenk het beslag over de prei en zalm en bak de taart 45-50 minuten in de oven. Laat de taart vijf minuten afkoelen voordat je hem in puntjes snijdt.
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 45-50 minuten
Tip: Vervang de zalm door gerookte kip of hamblokjes.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Ikea, Nijhof, Studio Bazar, Zara Home, Dille & Kamille.