Recept voor hartige tomatensoep
Tekst: Vriendin
11 april 2012
Een (ook voor kids) hartstikke makkelijk te maken soepje, met feestelijke croutons.
Een (ook voor kids) hartstikke makkelijk te maken soepje, met feestelijke croutons.
Voorgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes
- 500 ml gezeefde tomaat
- 500 ml groentebouillon (tablet)
- 4 sneetjes witbrood
- 3 takjes verse basilicum, in reepjes
Extra nodig: uitsteekvormpje (hartje of bloem), broodrooster
Aan de slag!
- Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en bleekselderij 2 minuten.
- Voeg de gezeefde tomaat en bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep 10 minuten zachtjes koken en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Rooster intussen in de broodrooster de sneetjes brood goudbruin.
- Steek er met behulp van een uitsteekvorm hartjes of bloemen uit.
- Schenk de soep in kommen en leg in elke kom een crouton.
- Strooi er de basilicum over.
Recepten: Tal Maes. Foto's: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.
Meer van Vriendin