Recept voor hazelnootmakronen met koffiecrème
10 december 2012
Mmm, door deze hazelnootmakronen vergeet je eventjes dat de week weer begonnen is. Calorieën? Daar denken we niet aan, gewoon een momentje genieten.
Mmm, door deze hazelnootmakronen vergeet je eventjes dat de week weer begonnen is. Calorieën? Daar denken we niet aan, gewoon een momentje genieten.
Voor ongeveer 12 koekjes.
Boodschappenlijstje:
Voor de makronen:
- 75 g hazelnoten
- 2 eiwitten
- 125 g poedersuiker
- 1 el oploskoffie
Voor de koffiecrème:
- 75 g hazelnootpasta (bijv. Nutella)
- 50 ml warme espresso
- 3 el fijne kristalsuiker
- 100 g zachte boter
- Extra: keukenmachine, bakpapier.
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Hak de hazelnoten in de keukenmachine zo fijn mogelijk.
- Klop in een vetvrije kom de eiwitten met een mespunt zout tot zachte pieken.
- Voeg de poedersuiker geleidelijk toe en blijf kloppen tot er een stijve en glanzende massa ontstaat.
- Spatel de hazelnoten en oploskoffie voorzichtig door het eiwit.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep er met behulp van een eetlepel 24 kleine bergjes op.
- Bak de macronen ca. 12 minuten. Laat op de plaat afkoelen.
- Maak intussen de koffiecrème.
- Smelt de hazelnootpasta in de warme espresso en laat iets afkoelen.
- Roer de suiker door de boter en meng het koffiemengsel beetje bij beetje door het boter-suikermengsel tot je een gladde crème hebt.
- Laat de crème opstijven in de koelkast.
- Maak sandwiches van de koekjes door op een macroon wat van de koffie-crème te smeren en er een andere tegenaan te plakken.
Recepten: Femke de Winter. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. Ikea, Nijhof, Studio Bazar.