Placeholder

Recept voor herfstpasta met pompoen en champignons

Deze herfstpasta dankt zijn naam aan de heerlijke seizoensingrediënten die worden gebruikt.

Deze herfstpasta dankt zijn naam aan de heerlijke seizoensingrediënten die worden gebruikt.

Boodschappenlijstje:

  • 250 g penne of volkorenpasta
  • 2 el olijfolie
  • 800 g pompoen, in blokjes
  • 250 g champignons, in vieren
  • 200 g rauwe ham, in dunne reepjes
  • 60 g rode pesto
  • 75 g rucola

Aan de slag!

  1. Kook de pasta beetgaar.
  2. Verhit de olie in een wok met antiaanbaklaag of hapjespan en bak de pompoenblokjes al omscheppend bruin en bijna gaar. Bak de champignons 5 min. mee.
  3. Giet de pasta af en vang 150 ml van het kookvocht op.
  4. Schep het opgevangen kookvocht, het pompoenmengsel, de rauwe ham en de pesto erdoor en breng op smaak met versgemalen peper.
  5. Schep als laatste de rucola erdoor en verdeel de pasta over 4 borden.

Bereidingstijd: ca. 30 min.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara home, Studio Bazar.