Recept voor herfstpasta met pompoen en champignons
4 oktober 2016
Deze herfstpasta dankt zijn naam aan de heerlijke seizoensingrediënten die worden gebruikt.
Deze herfstpasta dankt zijn naam aan de heerlijke seizoensingrediënten die worden gebruikt.
Boodschappenlijstje:
- 250 g penne of volkorenpasta
- 2 el olijfolie
- 800 g pompoen, in blokjes
- 250 g champignons, in vieren
- 200 g rauwe ham, in dunne reepjes
- 60 g rode pesto
- 75 g rucola
Aan de slag!
- Kook de pasta beetgaar.
- Verhit de olie in een wok met antiaanbaklaag of hapjespan en bak de pompoenblokjes al omscheppend bruin en bijna gaar. Bak de champignons 5 min. mee.
- Giet de pasta af en vang 150 ml van het kookvocht op.
- Schep het opgevangen kookvocht, het pompoenmengsel, de rauwe ham en de pesto erdoor en breng op smaak met versgemalen peper.
- Schep als laatste de rucola erdoor en verdeel de pasta over 4 borden.
Bereidingstijd: ca. 30 min.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara home, Studio Bazar.