Recept voor Hollandse asperge-pastasalade
20 april 2015
Bereid een heerlijke, goed gevulde lunch salade met het witte goud.. asperges!
Bereid een heerlijke, goed gevulde lunch salade met het witte goud.. asperges!
Lunch- of hoofdgerecht voor 4-6 personen.
Boodschappenlijstje:
- 300 g witte asperges
- 300 g groene asperges
- 300 g fusilli of penne
- 250 g magere spekreepjes
- 1 bekertje zure room (125 ml)
- 1 el mayonaise
- 1 tl kerriepoeder
- 1 el bieslook, geknipt
- 1 rode ui, in halve ringen
Aan de slag!
- Schil de witte asperges.
- Snijd het houtachtige uiteinde van de witte en groene asperges en snijd ze in stukjes van 3 cm.
- Kook de witte asperges in weinig water met zout in 10-15 minuten beetgaar.
- Kook de groene asperges in ca. 8 minuten beetgaar.
- Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
- Bak in een koekenpan de spekreepjes in het eigen vet knapperig uit. Schep ze op een bord met een vel keukenpapier en laat ze uitlekken.
- Meng de zure room met de mayonaise, de kerriepoeder, de bieslook en zout en peper naar smaak.
- Giet de asperges af en spoel ze onder stromend water koud.
- Giet de pasta af en spoel in een vergiet onder stromend water koud.
- Meng in een schaal de pasta met de asperges, de spekjes, de rode ui en de bieslookdressing.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Tip Schep in plaats van de spekjes gerookte zalmsnippers door de salade. Laat voor een vegetarische salade de spekjes weg en serveer er partjes gekookt ei bij.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.