Recept voor Hollandse prikkers
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
Als traktatie op een feestje, als hapje tijdens de borrel of gewoon tussendoor: van deze minihapjes geniet je maximaal en je kunt er lekker veel van op.
Als traktatie op een feestje, als hapje tijdens de borrel of gewoon tussendoor: van deze minihapjes geniet je maximaal en je kunt er lekker veel van op.
Voor 8 stuks
Boodschappenlijstje:
- 8 krielaardappeltjes met schil
- 16 peultjes, afgehaald
- 2 el olie
- 1/2 el (sherry)azijn
- 8 plakjes rookvlees
- 8 satéprikkers
Aan de slag!
- Kook de krielaardappeltjes in de schil in ca. 10 minuten gaar.
- Kook de peultjes in 5 minuten beetgaar.
- Roer ondertussen een dressing van de olie en azijn en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de warme krieltjes door de dressing en laat het afkoelen.
- Snijd een heel klein kapje van de krieltjes zodat ze kunnen staan.
- Leg op elk krielaardappeltje een beetje kruislings 2 peultjes, houd deze vast en steek deze, samen met een losjes tot roos gevormd plakje rookvlees vast met de satéprikker.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Desirée van Dijk.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.