Recept voor Hollandse sukadelapjes
4 augustus 2011
Wie herinnert zich deze klassieker niet? De balsamicoazijn zorgt ervoor dat het vlees tijdens het sudderen lekker mals blijft.
Wie herinnert zich deze klassieker niet? De balsamicoazijn zorgt ervoor dat het vlees tijdens het sudderen lekker mals blijft.
Voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 800 g sukadelapjes
- 2 el boter
- 1 ui, gesnipperd
- 3-5 dl warme vleesbouillon (van tablet)
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- 2 eetlepels balsamico-azijn
Aan de slag!
- Bestrooi de sukadelapjes rondom met zout en peper.
- Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin aan.
- Voeg de ui toe en bak deze ca. 1 minuut mee.
- Schenk de bouillon in de pan en voeg de laurierblaadjes, kruidnagels en azijn toe.
- Breng het vocht aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat het vlees met een deksel op de pan ca. 2 uur en 45 minuten sudderen.
- Controleer tussentijds of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg eventueel nog extra bouillon of heet water toe.
- Breng de jus op smaak met zout en peper.
TIP: Lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: