Recept voor Hollandse sukadelapjes
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
Wie herinnert zich deze klassieker niet? De balsamicoazijn zorgt ervoor dat het vlees tijdens het sudderen lekker mals blijft.
Wie herinnert zich deze klassieker niet? De balsamicoazijn zorgt ervoor dat het vlees tijdens het sudderen lekker mals blijft.
Voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 800 g sukadelapjes
- 2 el boter
- 1 ui, gesnipperd
- 3-5 dl warme vleesbouillon (van tablet)
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- 2 eetlepels balsamico-azijn
Aan de slag!
- Bestrooi de sukadelapjes rondom met zout en peper.
- Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin aan.
- Voeg de ui toe en bak deze ca. 1 minuut mee.
- Schenk de bouillon in de pan en voeg de laurierblaadjes, kruidnagels en azijn toe.
- Breng het vocht aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat het vlees met een deksel op de pan ca. 2 uur en 45 minuten sudderen.
- Controleer tussentijds of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg eventueel nog extra bouillon of heet water toe.
- Breng de jus op smaak met zout en peper.
TIP: Lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling:
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.