Placeholder

Recept voor homemade ijstaart

Een toetje kan altijd! En deze heerlijke ijstaart maak je heel makkelijk zelf, in slechts 15 minuten ben je al klaar en kun je er van smullen.

Een toetje kan altijd! En deze heerlijke ijstaart maak je heel makkelijk zelf, in slechts 15 minuten ben je al klaar en kun je er van smullen.

Nagerecht, 4-6 personen

Boodschappenlijstje:

  • 100 g pure chocolade, grofgehakt
  • 125 ml slagroom
  • 6 plakken cake, zonder korst
  • 1 l pecan caramel roomijs
  • 50 g ongezouten pecannoten
  • 25 g fudge karamel, in stukjes
  • 25 g witte chocolade, in snippers
  • 25 g melkchocolade, in snippers
  • 1 el zilveren of gouden parels (taartdecoratie)

Aan de slag!

  1. Breng in een steelpan de slagroom met de chocolade tegen de kook. Neem de pan van het vuur en roer de chocoladesaus glad. Laat de chocoladesaus tot afkoelen tot lauwwarm (zodat het ijs niet meteen smelt).
  2. Leg de plakken cake op een lange schaal. Schep er het ijs op. Schenk de chocoladesaus erover en bestrooi de taart rijkelijk met de karamel, de chocoladesnippers en parels. Lekker met een schaal lobbige, lichtgezoete slagroom.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, De Weldaad, Gastronomienostalgie.