Recept voor honing-yoghurtijs met citroen en tijm
4 april 2014
Mmmm, honing-yoghurtijs met citroen: heerlijk fris en zoet tegelijk.
Mmmm, honing-yoghurtijs met citroen: heerlijk fris en zoet tegelijk.
Nagerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 500 ml milde of volle yoghurt
- 75 ml honing
- geraspte schil en sap van ½ (biologische) citroen
- blaadjes van 3 takjes tijm
- enkele takjes tijm
- 4 schijfjes citroen voor de garnering
- Extra: ijsmachine, diepvriesdoos
Aan de slag!
- Meng in een kom de yoghurt met de honing, de citroenrasp, het citroensap en de tijm.
- Schenk het mengsel in een ijsmachine en draai het in 20-25 minuten tot ijs.
- Schep het ijs in een diepvriesdoos en laat het in de diepvries nog 1-2 uur verder bevriezen.
- Schep het ijs in kommetjes en garneer met enkele takjes tijm en de schijfjes citroen.
Bereidingstijd: ca. 10 minuten, plus bevriezen.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. Met medewerking van Dille & Kamille, Studio Bazar, Ikea, Portazul.