Recept voor honingparfait
4 december 2012
Voor de echte zoetekauwen is deze honingparfait hét ultieme toetje. Parfait is perfect als afsluiter van een chique diner, bijvoorbeeld met Kerst!
Voor de echte zoetekauwen is deze honingparfait hét ultieme toetje. Parfait is perfect als afsluiter van een chique diner, bijvoorbeeld met Kerst!
Nagerecht, 6 personen.
Boodschappenlijstje:
- 5 bastognekoeken
- 4 eidooiers
- 100 ml vloeibare honing
- 375 ml slagroom
- een halve el kaneel
- Extra: cakeblik (inhoud ca. 1 liter)
Aan de slag!
- Stop de bastognekoeken in een plastic zakje en sla de koekjes met een deegroller tot kruim (of maal ze in een keukenmachine tot kruim).
- Verdeel de koekkruimels over de bodem van het cakeblik.
- Klop in een kom die boven een pan met kokend water hangt (au bain marie) de eidooiers met de honing – luchtig en romig (dit gaat gemakkelijk met een mixer).
- Neem de kom van het vuur. Laat het eimengsel afkoelen; roer het af en toe door.
- Klop in een andere kom de slagroom stijf.
- Schep de slagroom door het eimengsel en roer er de kaneel door.
- Schenk het mengsel voorzichtig op de kruimellaag in het cakeblik en dek af met plasticfolie.
- Zet de vorm minimaal 6 uur in de vriezer.
- Dompel de parfaitvorm enkele seconden in heet water en stort de parfait op een grote schaal.
- Snijd de parfait in plakken en verdeel over borden.
- Lekker met een aardbeien-muntsalade (zie tip).
Bereidingstijd: 30 minuten, plus 6 uur bevriezen.
Tip: Aardbei-muntsaladeSnijd enkele blaadjes munt in ragfijne reepjes en meng ze door 250 g gehalveerde aardbeien. Bestrooi de aardbeien met poedersuiker.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.