Recept voor ijssandwich met Double-Chocolate-Chip-Cookies
30 juli 2014
Verras je familie, vrienden of gezin met dit heerlijke nagerecht. Ideaal voor de warme zomerdagen.
Verras je familie, vrienden of gezin met dit heerlijke nagerecht. Ideaal voor de warme zomerdagen.
Voor ca. 10 stuks
Boodschappenlijstje:
- 175 g boter, gesmolten
- 175 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 2 el cacao
- 100 g pure chocolade (tenminste 70%), grof gehakt
- 10 bollen vanille-ijs
- Extra: bakpapier
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Klop in een kom de boter met de suiker, vanillesuiker en het ei door elkaar. Meng er het meel, de cacao en een mespunt zout door. Schep er de gehakte chocolade door. Laat het deeg enkele minuten staan, zodat het iets steviger wordt.
- Maak met behulp van een eetlepel kleine balletjes van het deeg en leg ze 5-6 cm uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat (de koekjes worden ca. 8 cm groot).
- Bak de koekjes in 2-3 porties in het midden van de oven ca. 12 minuten.
- Neem ze uit de oven, laat ze even op de bakplaat liggen en schep ze er dan met een taartschep of kaasschaaf vanaf.
- Laat ze op een rooster verder afkoelen.
- Schep op 10 koekjes een bol vanille-ijs.
- Leg een tweede koekje erop en duw een beetje aan.
- Serveer meteen of leg de ijssandwiches tot gebruik afgedekt in de vriezer.
Bereidingstijd: 25 minuten, plus oventijd.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Studio Bazar, Bedazzle, Ikea, Zara Home.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.