Placeholder

Recept voor ijstaart met meringues

Deze ijstaart lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen. Het mooiste effect krijg je als je deze taart in een kleine springvorm maakt, zodat hij mooi hoog wordt.

Deze ijstaart lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen. Het mooiste effect krijg je als je deze taart in een kleine springvorm maakt, zodat hij mooi hoog wordt.

Voor 10-12 kinderen.

Boodschappen:

  • 1,5 liter aardbeienroomijs
  • 0,5 pak lange vingers• 250 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 75 g witte of roze meringues*
  • 1 bakje verse aardbeien, kroontjes verwijderd
  • 1 el chocoladehagelslag
  • Extra nodig: ingevette springvorm van 20 cm doorsnee.

*Onder andere vekrijgbaar bij goede banketbakkers en V&D.

Aan de slag!

  1. Neem het ijs uit de vriezer en laat het in 15-30 minuten zachter worden, maar laat het niet helemaal smelten.
  2. Bedek de bodem van de vorm met lange vingers en schep het zachte ijs erop. Smeer het ijs met de bolle kant van de lepel over de lange vingers uit.
  3. Laat het ijs afgedekt in de vriezer in minimaal 1 uur hard worden.
  4. Klop de slagroom met de suiker stijf.
  5. Breek de helft van de meringues in stukken en spatel ze door de slagroom.
  6. Neem de taart uit de vriezer en verwijder de rand. Schep de slagroom in een hoge berg op de taart.
  7. Breek de rest van de meringues in stukken en verdeel over de room.
  8. Garneer met verse aardbeien en chocoladehagelslag en serveer direct.

Recepten: Femke de Winter. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.