Recept voor in bier gestoofde zuurkool
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
Zuurkool is weer op z’n best. Probeer deze variant eens: in bier gestoofd!
Zuurkool is weer op z’n best. Probeer deze variant eens: in bier gestoofd!
Hoofdgerecht, 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 50 g boter
- 1 1/2 dl bier
- 500 g zuurkool
- 2 kruidnagels
- 2 blaadjes laurier
- 1 takje rozemarijn
- 1 stukje zuurkoolspek van ca. 150
- 3 braadworsten
Aan de slag!
- Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes.
- Pel de ui en snijd hem in ringen.
- Smelt de boter en fruit de ui met de paprika op laag vuur.
- Schenk er het bier bij en laat onafgedekt even aan de kook komen.
- Doe de zuurkool erin met de kruidnagel, laurier en het takje rozemarijn.
- Schep alles door elkaar.
- Leg het spek en de worsten erop en stoof de zuurkool ca. 30 minuten.
- Snijd de worst in stukken en het spek in blokjes.
- Serveer de zuurkool met gekookte aardappelen.
Lekker met cranberrycompote.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.