Recept voor in bier gestoofde zuurkool
4 augustus 2011
Zuurkool is weer op z’n best. Probeer deze variant eens: in bier gestoofd!
Zuurkool is weer op z’n best. Probeer deze variant eens: in bier gestoofd!
Hoofdgerecht, 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 50 g boter
- 1 1/2 dl bier
- 500 g zuurkool
- 2 kruidnagels
- 2 blaadjes laurier
- 1 takje rozemarijn
- 1 stukje zuurkoolspek van ca. 150
- 3 braadworsten
Aan de slag!
- Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes.
- Pel de ui en snijd hem in ringen.
- Smelt de boter en fruit de ui met de paprika op laag vuur.
- Schenk er het bier bij en laat onafgedekt even aan de kook komen.
- Doe de zuurkool erin met de kruidnagel, laurier en het takje rozemarijn.
- Schep alles door elkaar.
- Leg het spek en de worsten erop en stoof de zuurkool ca. 30 minuten.
- Snijd de worst in stukken en het spek in blokjes.
- Serveer de zuurkool met gekookte aardappelen.
Lekker met cranberrycompote.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx