Recept voor Indiase lamsspiesen met raita
11 mei 2012
Een bord vol Indiase smaken. Dit gerecht is het lekkerst van de barbecue, maar gezien het weer… Kun je het vlees ook prima in een grillpan roosteren!
Een bord vol Indiase smaken. Dit gerecht is het lekkerst van de barbecue, maar gezien het weer… Kun je het vlees ook prima in een grillpan roosteren!
Barbecuegerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 500 g lamsbout of lamsschouder (zonder bot), in blokjes van ca. 3 cm
- 2 el zonnebloemolie
- 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
- 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
- 1 tl gemalen komijn (djinten)
- een halve tl gemalen kaneel.
Voor de raita:
- 1 komkommer, geschild
- 3 tomaten
- 250 ml Griekse yoghurt
- een handje fijngehakte koriander
Extra nodig:
- 8 metalen barbecuespiesen.
Aan de slag!
- Meng in een kom de blokjes vlees met de olie, gember en specerijen.
- Laat het vlees afgedekt minimaal 1 uur marineren.
- Snijd voor de raita de komkommer over de lengte doormidden.
- Ris er met een theelepel de zaadjes uit.
- Rasp de komkommer en dep de komkommerrasp met keukenpapier droog.
- Ontvel de tomaten door ze bovenop in te kruisen en 1 minuut in kokend water onder te dompelen.
- Verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Meng in een schaal de komkommer met de tomaat, yoghurt en koriander.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Zet de raita tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Rijg het vlees aan spiesen en gril ze op de barbecue in 8-10 minuten rondom bruin en gaar.
- Strooi er zout en peper naar smaak over.
- Serveer de spiesen met de raita.
Lekker met naanbrood.
Credits
Recepten Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.