Placeholder

Recept voor Indiase viscurry met spinazie, yoghurt en cashewnoten

Hou jij ook van vis? Dan is deze viscurry iets voor jou!

Hou jij ook van vis? Dan is deze viscurry iets voor jou!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 el milde Indiase currypasta (pot, Patak’s)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 50 g cashewnoten
  • 500 g witvisfilets (bijv. kabeljauw, zeewolf of tilapia), in grove stukken
  • 2-3 flinke handen verse bladspinazie
  • Extra: staafmixer met hakbeker

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui en knoflook 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de currypasta toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes en Griekse yoghurt toe en meng alles goed.
  2. Zet het vuur lager en laat de saus met een deksel op de pan ca. 8 minuten zachtjes sudderen. Hak intussen de cashewnoten met behulp van de staafmixer zo fijn mogelijk.
  3. Leg de stukken vis in de saus en laat op laag vuur 6-8 minuten sudderen tot de vis gaar is. Meng er de gemalen cashewnoten door en breng op smaak met zout en peper. Schep er vervolgens voorzichtig de spinazie door en stoof kort mee tot de spinazie net is geslonken. Lekker met basmatirijst.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.