Recept voor Indiase viscurry met yoghurt
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
Dit recept is makkelijk en snel klaar; de curry bijzonder en vol van smaak, maar toch gezond en slank.
Dit recept is makkelijk en snel klaar; de curry bijzonder en vol van smaak, maar toch gezond en slank.
Hoofdgerecht, 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 el zonnebloemolie
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 2 el Indiase currypasta (pot)
- 600 g stevige witvisfilet (bijv. zeewolf), in grove stukken
- 200 ml kokosmelk
- 200 g peultjes, schoongemaakt
- 200 g doperwten (diepvries)
- 150 ml yoghurt
- 3 el fijngehakte verse koriander
Aan de slag!
- Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en currypasta 1 minuut.
- Leg de vis erbij en schenk de kokosmelk in de wok.
- Voeg de peultjes en doperwten toe en laat alles 10 minuten afgedekt sudderen.
- Schep de stukken vis uit de pan en meng de yoghurt door de saus.
- Leg de vis weer terug in de pan en verwarm alles nog 1 minuut.
- Strooi er de koriander over.
Serveer met een komkommersalade en basmatirijst.
Kcal.: 375 p.p.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.