Recept voor Indische nasi met eitje
30 mei 2014
Weer eens zin in een Indische maaltijd? Deze nasi met een eitje is snel én lekker!
Weer eens zin in een Indische maaltijd? Deze nasi met een eitje is snel én lekker!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 450 g 1-minuutrijst (3 portieverpakkingen)
- 3 el zonnebloemolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 zak oosterse wokgroenten (400 g)
- 2 tl koenjit
- 125 g roze garnalen
- 125 g hamblokjes
- 4 eieren
- atjar, sambal en ketjap, om erbij te serveren
Aan de slag!
- Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit 2 el olie in een wok en bak de knoflook 30 seconden.
- Voeg de wokgroenten toe en roerbak 3 minuten mee.
- Meng er de rijst, koenjit, garnalen en ham door en bak alles nog ca. 2 minuten.
- Verhit 1 el olie in een ruime koekenpan en bak 4 spiegeleitjes.
- Bestrooi ze met zout en peper en leg ze op de nasi.
- Serveer met atjar, sambal en ketjap.
Bereidingstijd: 15 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. Met medewerking van: Studio Bazar, Nijhof, H&M Home, Zara Home.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.