Recept voor Italiaanse gehaktworstjes met sperziebonensalade
29 mei 2012
Bij dit recept wordt het gehakt in de keukenmachine heel fijn gemalen, een werkje dat je maar beter even zelf kunt doen. De kinderen kunnen er daarna worstjes van maken. De sperziebonensalade dien je op in een bakje van sla. Dat ziet er mooi uit!
Bij dit recept wordt het gehakt in de keukenmachine heel fijn gemalen, een werkje dat je maar beter even zelf kunt doen. De kinderen kunnen er daarna worstjes van maken. De sperziebonensalade dien je op in een bakje van sla. Dat ziet er mooi uit!
Hoofdgerecht voor 4 personen• 1 krop ijsbergsla• 250 g kerstomaatjes• 75 g salami • 350 g rundergehakt• 1 tl oregano• 2 el olijfolie• 250 g panklare sperziebonen• 6 el kant-en-klare vinaigrette· Haal voorzichtig de vier buitenste bladeren los van de krop ijsbergsla. · Was de bladeren en laat ze uitlekken in een vergiet. · Snijd de kerstomaatjes doormidden en leg ze even apart. · Snijd de salami in stukjes. · Maal in een keukenmachine de salami met het rundergehakt, de oregano en wat zout en peper heel fijn. · Haal het gehakt uit de machine en vorm er acht à tien dunne worstjes van. · Verwarm de olie in een ruime koekenpan en bak de worstjes in circa acht minuten op een matig vuur rondom bruin en gaar. · Kook intussen in een pan met water en wat zout de sperziebonen in circa zeven minuten beetgaar. · Giet ze af en meng ze meteen met de vinaigrette en de kerstomaatjes. · Haal de gehaktworstjes uit de pan en steek ze eventueel op acht satéprikkers. · Schep de sperziebonensalade in de slabladeren. Lekker met de gepofte aardappel (zie recept bij de vegetarische bijgerechten).Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Isabelle van der Horst