Placeholder

Recept voor Italiaanse kaaskoekjes

Deze koekjes met echte Parmezaanse kaas, rozemarijn en gedroogde tomaatjes zijn heerlijk bij een glas prosecco. Eet ze bij de borrel voorafgaand aan een Italiaans diner met pasta en tiramisu.

Deze koekjes met echte Parmezaanse kaas, rozemarijn en gedroogde tomaatjes zijn heerlijk bij een glas prosecco. Eet ze bij de borrel voorafgaand aan een Italiaans diner met pasta en tiramisu.

Voor ca. 25 koekjes.

Boodschappenlijstje:

  • 150 g bloem
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 125 g koude boter, in blokjes
  • 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
  • 2 zongedroogde tomaten op olie
  • Extra: keukenmachine

Aan de slag!

  1. Meng in een keukenmachine de bloem met de kaas, boter, rozemarijn en 0,5 theelepel zout tot een soepel deeg.
  2. Dep de zongedroogde tomaten droog met keukenpapier en snijd ze in heel kleine stukjes. Kneed de tomaten door het deeg.
  3. Vorm er een lange worst met een doorsnee van ca. 4 cm van en wikkel in plastic folie.
  4. Laat het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
  5. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  6. Snijd de deegworst in plakjes van 4-5 mm.
  7. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in 10-15 minuten gaar en licht goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.