Placeholder

Recept voor Italiaanse kip parmigiana uit de oven

Maak op deze zomerse dag dit Italiaanse recept. Heerlijk met een glas chianti.

Maak op deze zomerse dag dit Italiaanse recept. Heerlijk met een glas chianti.

Ingrediënten: 20 g bloem • 40 g paneermeel • 1 ei • 2 el melk • 2 kipfilets • 2 el olijfolie • 1 ui, fijngehakt • 1 mespunt chilivlokken • 2 teentjes knofl ook, fijngesneden • 500 ml passata di pomodoro • 1 1/2 tl verse tijm • 1 el gedroogde oregano • 1 tl suiker • 50 ml zonnebloemolie • 20 g versgeraspte Parmezaanse kaas • 1 bol mozarella • 100 g geraspte pizzakaas • verse basilicumblaadjes, als garnering • spaghetti, voor erbij • groene salade, voor erbij.

Extra nodig: ronde ovenschaal van ongeveer 26 cm doorsnee

Strooi de bloem in een ondiep bord en meng er zout en lekker veel peper door. Doe het paneermeel in ander een ondiep bord. Klop het ei los met de melk en schenk op een derde ondiepe bord. Snijd de kipfilets in de lengte in twee dunne plakken, leg die tussen twee vellen bakpapier en sla ze plat met een deegroller. Haal ze door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en als laatste door het paneermeel. Leg ze op een bord en laat 20 minuten in de koelkast rusten. Maak intussen de tomatensaus: verhit de olijfolie in een pan en laat de ui en chilivlokken 3 minuten zacht bakken. Roer de knoflook, passata di pomodoro, tijm, oregano, suiker en zout en peper erdoor en breng even aan de kook. Verlaag het vuur en laat de saus afgedekt en onder af en toe roeren 20 minuten koken. Verwarm intussen de oven voor op 200ºC en vet de ovenschaal in met een beetje olie. Verhit de zonnebloemolie in een koekepan en bak de gepaneerde kipfilets per twee tegelijk in 3-4 minuten per kant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Giet de helft van de tomatensaus in de ovenschaal en leg de gebakken kip erop. Verdeel de rest van de saus over de kip en daarna de Parmezaanse kaas en de mozzarella. Dek het gerecht af met aluminiumfolie en bak 8 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie en laat de kip nog 8 minuten bakken. Garneer met verse basilicum en serveer met gekookte spaghetti en een groene salade.

Bereidingstijd: 30 minuten

Oventijd: 16 minuten