Recept voor janhagel van Laura’s bakery
14 november 2019
Laura: “Als echte koekenbakker vind ik het een uitdaging om koekjes uit de winkel thuis na te maken. Zo heb ik onder andere al bokkenpootjes, Fryske dûmkes en janhagel gemaakt. Van die laatste deel ik het recept met jullie, hopelijk smullen jullie er straks ook van!”
Laura: “Als echte koekenbakker vind ik het een uitdaging om koekjes uit de winkel thuis na te maken. Zo heb ik onder andere al bokkenpootjes, Fryske dûmkes en janhagel gemaakt. Van die laatste deel ik het recept met jullie, hopelijk smullen jullie er straks ook van!”
Voor 21 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
• 160 g boter
• 100 g suiker
• 250 g bloem
• 1 tl bakpoeder
• snuf zout
• 1 tl kaneel
• 1 ei, geklutst (helft voor deeg, andere helft voor bestrijken)
• 40 g parelsuiker
• 30 g geschaafde amandelen.
Extra nodig: met bakpapier beklede bakplaat
Aan de slag
1. Klop boter en suiker romig, voeg daarna bloem, bakpoeder, zout, kaneel en het halve ei toe en kneed tot een stevig deeg.
2. Leg het op maat geknipte bakpapier op je werkblad en leg het koekdeeg erop. Rol het deeg uit tot het bijna net zo groot is als het bakpapier. Ik hield rondom ongeveer een centimeter vrij. Snijd het deeg rondom zodat het een rechthoekige lap deeg is.
3. Leg het deeg met bakpapier en al op de bakplaat en smeer in met ei. Verdeel de parelsuiker en geschaafde amandelen erover en druk licht aan.
4. Bak de koek in zijn geheel in ongeveer 20 minuten op 180ºC goudbruin. Eenmaal uit de oven snijd je hem met een scherp mes meteen in kleinere koekjes.
Tip!
Laat koekjes even op de plaat rusten voordat je ze naar een rooster verplaatst om helemaal af te laten koelen. Ze zijn namelijk nog zacht als ze net uit de oven komen. In een afgesloten verpakking zijn de koekjes minimaal twee weken houdbaar.
Lees ook: recept voor gebakken peren met notenvulling van Laura’s bakery