Recept voor Japanse bief- en visfondue
3 oktober 2015
Niets zo gezellig als fonduen. Laat je inspireren door het Verre Oosten, dat is weer eens wat anders!
Niets zo gezellig als fonduen. Laat je inspireren door het Verre Oosten, dat is weer eens wat anders!
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Ingrediënten:
-100 g witte rijst
-200 g biefstuk, in blokjes
-200 g zalmfilet, in blokjes
-200 g kalkoenfilet, in blokjes
-100 g groene aspergetips
-1 courgette, in plakjes
-3 el ingelegde gember
-3-4 el wasabimayonaise (zie tip)
-8 zakjes misopasta (doosje met 4 zakjes à 18 g, bij de wereldgerechten)
-2-3 el Japanse sojasaus, plus extra
-3 limoenen
-1 tl chilivlokken
-2 bosuitjes, in ringetjes
Voorbereiden (30 minuten)
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de biefstuk, de zalm- en de kalkoenfilet met de aspergetips en de courgette over twee schalen. Leg de gember in een schaaltje. Schep de wasabidip in een kommetje. Giet de rijst af, spoel onder stromend water koud en doe in een kom. Bewaar de rijst, de schalen met vlees, vis en groenten, de gember en de dip afgedekt in de koelkast.
Bereiden
Breng de zakjes misopasta met anderhalve liter water aan de kook. Breng de misobouillon op smaak met het sap van 1 limoen, de chilivlokken en de bosuitjes. Schenk de bouillon in een fonduepan en zet op tafel. Zet de rijst, de schalen met vlees, vis en groenten, de gember en de wasabidip rondom. Gaar het vlees, de vis en de groenten in de netjes in de hete bouillon. Serveer met de ingelegde gember of dip ze in een van de sausjes. Aan het eind geef je iedereen een kom, verdeel er de rijst over en schenk de hete misobouillon erbij. Breng de soep op smaak met wat extra sojasaus.
Tip: Wasabimayonaise maak je eenvoudig zelf door 1-2 tl wasabi door 3 el mayonaise te mengen. Breng op smaak met een beetje limoensap.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Blokker, Hema, Studio Bazar, Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home