Recept voor japanse misosoep met soba en garnalen
11 oktober 2015
Even geen uren tafelen, maar lekker op de bank met warme kop goedgevulde soep!
Even geen uren tafelen, maar lekker op de bank met warme kop goedgevulde soep!
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Ingrediënten:
-100 g sobanoedels*
-1 liter instant misosoep*
-150 g peultjes
-300 g gepelde rauwe diepvriesgarnalen, ontdooid
-2 bosuitjes, in ringetjes
*Onder meer verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels en in de toko
Aan de slag:
Bereid de sobanoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water. Breng de misosoep aan de kook en voeg de peultjes en garnalen toe. Kook de soep ca. 4 minuten tot de peultjes beetgaar en de garnalen gaar zijn. Voeg de bosuitjes toe. Verdeel de sobanoedels over diepe kommen en schenk er de soep over.
Bereidingstijd: 20 minuten
Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.