Recept voor kaasfondue met geitenkaas en cider
2 mei 2015
Een goed recept voor een bijzondere kaasfondue met een licht zoet accent.
Een goed recept voor een bijzondere kaasfondue met een licht zoet accent.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 300 ml cider
- 2 el maïzena
- 300 g Goudse geitenkaas, grof geraspt
- 300 g zachte geitenkaas ( bijv. Bettine Blanc), verbrokkeld
- 1 teen knoflook, geperst
- 50 g walnoten, grof gehakt
Om te dippen ( maak eventueel een keuze):
- 1-2 ciabatta’s, in blokjes
- 2 peren, klokhuis verwijderd en in partjes (besprenkeld met citroensap)
- 250 g kastanjechampignons
- 2-3 stronkjes witlof, blaadjes losgehaald
- 200 g beetgaar gekookte sugar snaps
- Extra: vuurvaste kaasfonduepan, fonduevorken, rechaud met waxinelichtje
Aan de slag!
- Bereid de ingrediënten om te dippen voor.
- Roer voor de kaasfondue in een kommetje 2 eetlepels van de cider door de maïzena.
- Breng in een fonduepan de rest van de cider aan de kook.
- Zet het vuur laag, voeg beide soorten geitenkaas toe en roer tot de kazen zijn gesmolten.
- Meng er het maïzenapapje door en blijf roeren tot de fondue dikker begint te worden. Meng er de knoflook en walnoten door.
- Zet de fonduepan op een rechaud op tafel. Serveer met de ingrediënten om te dippen.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Tip De cider geeft deze fondue een licht zoet accent. Drink de rest van de geopende fles erbij. Vervang de cider eventueel door droge witte wijn.
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.