Placeholder

Recept voor kaasfondue met mosterd en bier

De zaterdagavond is ideaal om uitgebreid te kaasfonduen. Probeer deze variant met mosterd en bier eens.

De zaterdagavond is ideaal om uitgebreid te kaasfonduen. Probeer deze variant met mosterd en bier eens.

Vegetarisch hoofdgerecht, 6-8 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 flesje blond bier (33 cl)
  • 2 el maïzena
  • 300 g belegen kaas, grof geraspt
  • 300 g Leerdammer kaas, grof geraspt
  • 0,5 el grove mosterd
  • 3 el gesnipperde bieslook
  • Om te dippen ( maak eventueel een keuz):
  • 1 klein landbrood, in blokjes
  • 300 g beetgaar gekookte krieltjes
  • 300 g beetgaar gekookte spruitjes
  • 300 g beetgaar gekookte worteltjes
  • 1 bosje radijsjes, schoongemaakt

Extra: vuurvaste kaasfonduepan, fonduevorken, rechaud met waxinelichtje

Aan de slag!

  1. Bereid de ingrediënten om te dippen voor.
  2. Roer voor de kaasfondue in een kommetje 2 eetlepels van het bier door de maïzena.
  3. Breng in een fonduepan de rest van het bier aan de kook.
  4. Zet het vuur laag, voeg de geraspte kazen toe en roer tot de kaas is gesmolten.
  5. Meng er het maïzenapapje door en blijf roeren tot de fondue dikker begint te worden.
  6. Meng er de mosterd en bieslook door.
  7. Zet de fonduepan op een rechaud op tafel. Serveer met de ingrediënten om te dippen.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Tip: In plaats van blond bier kun je ook witbier gebruiken.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.