Placeholder

Recept voor kaasfondue met tomaat en basilicum

Een lekkere kaasfondue met een mediterraans tintje. Dip erin met soepstengels, ciabatte, broccoli, olijven, kastanjechampignons en ga zo maar door. Leef je uit!

Een lekkere kaasfondue met een mediterraans tintje. Dip erin met soepstengels, ciabatte, broccoli, olijven, kastanjechampignons en ga zo maar door. Leef je uit!

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 4 trostomaten
  • 2 el maïzena
  • 4 dl droge witte wijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 300 g Leerdammer kaas, geraspt
  • 300 g belegen kaas, geraspt
  • 5 takjes basilicum, in dunne reepjes
  • versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Dompel de tomaten ca. 1 minuut onder in een kom met kokend water.
  2. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Los de maïzena op in 4 eetlepels van de wijn.
  4. Verhit de olie in een vuurvaste fonduepan en bak de knoflook 30 seconden.
  5. Voeg de tomaat toe en bak deze zachtjes 1 minuut mee.
  6. Schenk er de witte wijn bij en breng het geheel aan de kook.
  7. Smelt er in porties en al roerend de kazen in.
  8. Meng er het maïzenamengsel door en laat de fondue nog 2-3 minuten zacht koken tot hij mooi dik is.
  9. Voeg het basilicum toe en breng de fondue op smaak met zwarte peper.
  10. Zet de kaasfondue op een rechaud op tafel.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.