Recept voor kalfsgehaktbal in madeirasaus
16 juni 2014
Zin in een makkelijke maaltijd? Friet met een gehaktbal en broccoli is in 30 minuten klaar!
Zin in een makkelijke maaltijd? Friet met een gehaktbal en broccoli is in 30 minuten klaar!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 50 g boter
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 1 el dille, fijngehakt
- 1 ei
- 3-4 el paneermeel
- 500 g kalfsgehakt
- 150 g champignons, in plakjes
- 1/2 flesje madeira (100 ml, keukenflacon)
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
Aan de slag!
- Smelt in een koekenpan de helft van de boter. Fruit de sjalot. Schep de dille erdoor en neem de pan van het vuur. Meng het sjalot-dillemengsel met het ei en de paneermeel door het gehakt. Voeg zout en peper naar smaak toe en vorm er 4-6 gehaktballen van.
- Smelt in de koekenpan de rest van de boter. Bak de gehaktballen in 15-20 min. bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd onder een deksel warm.
- Bak de champignons 3 min. in het braadvet. Voeg de madeira toe en roer de aanbaksels met een spatel los. Roer de crème fraîche erdoor en verwarm de saus nog 1-2 min. Voeg peper naar smaak toe.
- Leg de gehaktballen op een schaal en schenk er de madeirasaus over. Lekker met dikke frieten en broccoli.
Tip: Hoe beter je het gehakt kneed, hoe steviger het resultaat.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Juffrouw splinter, Nijhof, Dille & Kamille, Zara home, Studio Bazar.