Recept voor kalkoen madras met sperziebonen
16 maart 2016
Heerlijk voor vandaag en het is zo klaar!
Heerlijk voor vandaag en het is zo klaar!
Ingrediënten:
–400 g sperziebonen, schoongemaakt
-2 el olie
-1 ui, gesnipperd
-2 el madras currypasta (pot, Patak’s)
-500 g kalkoenfilet, in blokjes
-1 blik kokosmelk (400 ml)
-3 el koriander, grof gehakt
Aan de slag:
Kook de sperziebonen in water met zout in 5 minuten. Giet de bonen af en laat goed uitlekken. Verhit in een wok de olie. Fruit de ui. Voeg de currypasta toe en bak tot de aroma’s vrijkomen.
Schep er de kalkoenfilet door. Voeg de kokosmelk en de sperziebonen toe. Verwarm de curry op matig vuur tot de kalkoenfilet gaar en de bonen beetgaar zijn. Laat de saus tot de gewenste dikte inkoken. Bestrooi de curry met de koriander. Lekker met basmatirijst of naanbrood.
Bereidingstijd: 20 minuten
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Zara Home, Nijhof, H&M