Placeholder

Recept voor kaneel-suiker muffins

De combinatie van suiker en kaneel was nog nooit zo lekker! Mmmmmm…

De combinatie van suiker en kaneel was nog nooit zo lekker! Mmmmmm…

Recept voor 6 muffins

Boodschappenlijstje:

  • 90 gram zachte boter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 0,5 theelepel kaneelpoeder
  • 1 ei
  • 190 gram bloem
  • 1/3 theelepel bakpoeder
  • mespuntje zout
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 150 ml melk

Aan de slag!

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
  2. Vet daarna een 6 muffinvormen in.
  3. Klop de boter met de basterdsuiker tot een licht mengsel.
  4. Klop in een beker een ei licht op.
  5. Voeg het eimengsel beetje bij beetje bij de boter en suiker.
  6. Meng dit goed door elkaar.
  7. In een andere grote kom meng je de bloem met het bakpoeder, een mespuntje zout en nootmuskaat door elkaar.
  8. Voeg dan het botermengsel en de melk toe.
  9. Meng alles goed met een spatel door elkaar totdat je een dik beslag hebt.
  10. Verdeel het beslag over de 6 muffinsvormpjes en zet deze in de oven voor ongeveer 20 minuten totdat ze lichtbruin zijn en een beetje stevig aanvoelen.
  11. Als de muffins klaar zijn, laat je deze een beetje afkoelen.
  12. Ondertussen smelt je wat boter en smeer je dit over de muffins heen.
  13. Strooi hier overheen wat kaneel en suiker en smullen maar!

Bereidingstijd: 10 min. + 15-20 min. in de oven

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl