Recept voor kaneel-suiker muffins
5 januari 2014
De combinatie van suiker en kaneel was nog nooit zo lekker! Mmmmmm…
De combinatie van suiker en kaneel was nog nooit zo lekker! Mmmmmm…
Recept voor 6 muffins
Boodschappenlijstje:
- 90 gram zachte boter
- 100 gram witte basterdsuiker
- 0,5 theelepel kaneelpoeder
- 1 ei
- 190 gram bloem
- 1/3 theelepel bakpoeder
- mespuntje zout
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 150 ml melk
Aan de slag!
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
- Vet daarna een 6 muffinvormen in.
- Klop de boter met de basterdsuiker tot een licht mengsel.
- Klop in een beker een ei licht op.
- Voeg het eimengsel beetje bij beetje bij de boter en suiker.
- Meng dit goed door elkaar.
- In een andere grote kom meng je de bloem met het bakpoeder, een mespuntje zout en nootmuskaat door elkaar.
- Voeg dan het botermengsel en de melk toe.
- Meng alles goed met een spatel door elkaar totdat je een dik beslag hebt.
- Verdeel het beslag over de 6 muffinsvormpjes en zet deze in de oven voor ongeveer 20 minuten totdat ze lichtbruin zijn en een beetje stevig aanvoelen.
- Als de muffins klaar zijn, laat je deze een beetje afkoelen.
- Ondertussen smelt je wat boter en smeer je dit over de muffins heen.
- Strooi hier overheen wat kaneel en suiker en smullen maar!
Bereidingstijd: 10 min. + 15-20 min. in de oven
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl