Recept voor karbonades in witbier
Tekst: Vriendin
23 december 2017
Hmm! Dit recept is voortreffelijk. Probeer hem vanavond en je zult genieten!
Hmm! Dit recept is voortreffelijk. Probeer hem vanavond en je zult genieten!
Ingrediënten
– 25 g roomboter
– 4 ribkarbonades
– 1 ui, gesnipperd
– 300 ml witbier
– 2 takjes tijm
– 1 kg kruimige aardappelen, geschild
– 700 g venkel
– 125 ml crème fraîche
Aan de slag!
Smelt de boter in een braadpan. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in 3 minuten bruin aan. Neem het vlees uit de pan. Fruit de ui in het bakvet. Schenk het bier langs de rand in de pan en breng tegen de kook. Draai het vuur laag. Leg de karbo- nades met de tijm in de pan. Stoof het vlees afgedekt 25 minuten.
Breng intussen de aardappelen in ruim water met zout aan de kook. Snijd de venkel in repen (houd het venkelgroen apart!) en leg op de aardappelen. Kook de aardappelen met de venkel in 20 minuten gaar. Hak het venkelgroen fijn. Neem de deksel van het vlees en laat het stoofvocht tot sausdikte inkoken. Giet de aardappelen met de venkel af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree.
Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep de puree op 4 borden. Leg er een karbonade bij en schep de saus erover. Strooi er het apart gehouden venkelgroen over.
Bereidingstijd: 45 minuten
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Studio Bazar, Ikea, Bedazzle.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten