Recept voor kersen-yoghurt cake
23 september 2014
Lekker als toetje of voor bij de koffie: dit Kroatische recept voor kersen-yoghurt cake. Valt gegarandeerd bij iedereen in de smaak.
Lekker als toetje of voor bij de koffie: dit Kroatische recept voor kersen-yoghurt cake. Valt gegarandeerd bij iedereen in de smaak.
Nagerecht of tussendoortje
Voor 8 personen (of 2 porties per persoon!)
Boodschappenlijstje:
- 225 g zelfrijzend bakmeel
- 200 g suiker
- geraspte schil van 1 citroen (alleen het geel)
- 250 g Griekse yoghurt
- 150 ml neutrale olijfolie of zonnebloemolie
- 2 eieren
- 300 g ontpitte kersen (vers of diepvries)
- poedersuiker, om te bestrooien
- vanille-ijs of geklopte slagroom, om erbij te serveren
- Extra: ingevet vierkant brownieblik (ca. 22 x 22 cm), bakpapier
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de bodem van het bakblik met bakpapier (knip een passend vierkantje uit).
- Meng in een kom het meel, de suiker, de citroenrasp en een mespunt zout.
- Klop in een andere kom de yoghurt met de olie en eieren door elkaar. Meng het yoghurtmengsel door het meelmengsel en roer tot je een glad beslag hebt.
- Schenk de helft van het beslag in de vorm. Verdeel er de kersen over en schenk de rest van het beslag erover.
- Bak de cake in het midden van de oven in 50-60 minuten goudbruin en gaar; als je er een spies insteekt moet deze er schoon uitkomen.
- Laat op een rooster afkoelen. Bestrooi de cake met poedersuiker. Snijd de cake in vierkantjes en serveer met ijs of slagroom.
Bereidingstijd: 15 minuten, plus 50-60 minuten oventijd.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Dille & Kamille, Nijhof, Studio Bazar, Zara Home.