Placeholder

Recept voor kersen-yoghurt cake

Lekker als toetje of voor bij de koffie: dit Kroatische recept voor kersen-yoghurt cake. Valt gegarandeerd bij iedereen in de smaak.

Lekker als toetje of voor bij de koffie: dit Kroatische recept voor kersen-yoghurt cake. Valt gegarandeerd bij iedereen in de smaak.

Nagerecht of tussendoortje

Voor 8 personen (of 2 porties per persoon!)

Boodschappenlijstje:

  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g suiker
  • geraspte schil van 1 citroen (alleen het geel)
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 150 ml neutrale olijfolie of zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 300 g ontpitte kersen (vers of diepvries)
  • poedersuiker, om te bestrooien
  • vanille-ijs of geklopte slagroom, om erbij te serveren
  • Extra: ingevet vierkant brownieblik (ca. 22 x 22 cm), bakpapier

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de bodem van het bakblik met bakpapier (knip een passend vierkantje uit).
  2. Meng in een kom het meel, de suiker, de citroenrasp en een mespunt zout.
  3. Klop in een andere kom de yoghurt met de olie en eieren door elkaar. Meng het yoghurtmengsel door het meelmengsel en roer tot je een glad beslag hebt.
  4. Schenk de helft van het beslag in de vorm. Verdeel er de kersen over en schenk de rest van het beslag erover.
  5. Bak de cake in het midden van de oven in 50-60 minuten goudbruin en gaar; als je er een spies insteekt moet deze er schoon uitkomen.
  6. Laat op een rooster afkoelen. Bestrooi de cake met poedersuiker. Snijd de cake in vierkantjes en serveer met ijs of slagroom.

Bereidingstijd: 15 minuten, plus 50-60 minuten oventijd.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Dille & Kamille, Nijhof, Studio Bazar, Zara Home.