Placeholder

Recept voor kikkererwtensalade met chorizo, munt, gegrilde paprika’s en amandelen

Hmm! Een heerlijken gevulde maaltijdsalade. Laat de zomer maar beginnen!

Hmm! Een heerlijke gevulde maaltijdsalade. Laat de zomer maar beginnen!

Ingrediënten
• 2 el rozijnen
• 100 g chorizo
• 1 rode paprika
• 1 gele paprika
• 1 oranje paprika
• 2 stengels selderij, in schijfjes
• 1 blikje gekookte kikkererwten (± 400 g)
• 2 el ongepelde amandelen

• 10 g peterselieblaadjes
• 10 g muntblaadjes
• 1⁄2 citroen • 3 el extra vierge olijfolie

Verwarm de oven voor op 200°C. Week de rozijnen 15 minuten in koud water en giet af boven een zeef. Snijd de chorizo in halve plakjes en bak ze 5 minuten op matig vuur uit in een koekepan. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en zet de paprika’s op z’n kop op een met bakpapier beklede bakplaat. Gaar ze 20 minuten in de oven tot ze op sommige plekken zijn zwartgeblakerd. Leg in een kom en dek strak af met plastic folie.

Laat ze 10 minuten afkoelen en trek er dan met een scherp mesje de velletjes af. Snijd de paprika’s in reepjes en de selderij in dunne schijfjes. Spoel de kikkererwten goed schoon en laat uitlekken op een vergiet. Rooster de amandelen een paar minuten in een droge koekepan, laat even afkoelen en hak ze grof. Houd een paar mooie kruidenblaadjes achter en hak de rest van de peterselie en munt fijn. Pers het sap uit de citroen. Meng in een grote kom de kikkererwten met de rozijnen, gebakken chorizo, paprika, selderij, kruiden, citroensap en olijfolie. Breng de salade op smaak met peper en zout. Schep op een grote schaal en strooi de amandelen en achtergehouden kruidenblaadjes erover.

Bereidingstijd: 30 minuten