Recept voor kikkererwtensoep met mango en sesamolie
15 mei 2015
De combinatie van spannende ingrediënten maken deze soep zeker de moeite waard!
De combinatie van spannende ingrediënten maken deze soep zeker de moeite waard!
Voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 ui
- 1 wortel
- 2 el boter
- 100 g gedroogde kikkererwten
- 1 tl kerrie
- 1½ liter groentebouillon
- 1 mango
- 1-2 el citroensap
- cayennepeper
- sesamolie
- 2 el gehakte pistachenoten
- paar muntblaadjes
- extra nodig: staafmixer
Aan de slag!
- Pel en snipper de ui.
- Snijd de wortel in blokjes.
- Bak in een soeppan de ui en de wortel in de boter in 1-2 minuten glazig. Schep er de kikkererwten en de kerrie door.
- Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep afgedekt 1 uur heel zachtjes koken tot de kikkererwten zacht zijn; roer regelmatig in de pan.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees langs de pit los.
- Snijd de mango in stukken en voeg ze toe aan de soep.
- Pureer de soep met de staafmixer. Laat indien nodig nog iets inkoken of verdun de soep met bouillon tot de juiste dikte.
- Breng op smaak met het citroensap, wat zout en cayennepeper.
- Verdeel de soep over 4 kommen en druppel er wat sesamolie over. Bestrooi met de pistachenoten en blaadjes munt.
Tip Lekker met pappadums erbij!
Bereidingstijd: 30 minuten + 1 uur wachttijd
Onder redactie van: Tessa Klösters. Receptuur & beeld: Wolfgang Schardt/StockFood/BeeldigBeeld.