Recept voor kip in Italiaans piccatabeslag
12 juli 2015
Heerlijke krokante kip, lekker met een bord pasta.
Heerlijke krokante kip, lekker met een bord pasta.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 ei
- 1 eiwit
- 75 gram Parmezaanse kaas, fijngeraspt
- 2 el peterselie, fijngehakt
- 1 el basilicum, fijngehakt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 4 kleine kipfilets
- 3 el olijfolie
Aan de slag!
- Klop voor het beslag het ei met het eiwit los.
- Meng de kaas, kruiden en knoflook erdoor en voeg peper naar smaak toe.
- Dep de kipfilets droog en bestrooi ze met zout en peper. Verhit in een koekepan de olijfolie.
- Haal de kipfilets door het beslag en leg ze meteen in de olie. Bak de kipfilets in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer er tagliatelle met tomatensaus en gekookte venkel bij.
Bereidingstijd: 25 minuten
Tip Mocht het beslag iets te dun zijn, voeg dan 1-2 el bloem toe. Piccatabeslag is ook heerlijk voor kabeljauwfilet.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home, Kitsch Kitchen, H&M Home.