Recept voor kip-kerrie met doperwten en cashewnootjes
8 februari 2014
Simpel maar verrassend avondeten is kip met kerrie. Maak de kip-kerrie wat lekkerder door er cashewnootjes aan toe te voegen!
Simpel maar verrassend avondeten is kip met kerrie. Maak de kip-kerrie wat lekkerder door er cashewnootjes aan toe te voegen!
Hoofdgerecht, 2 personen.
Boodschappenlijstje:
- 150 gram kipfilet
- 100 ml creme fraiche
- 50 ml water
- half bouillonblokje (kip)
- 75 gram doperwten
- halve paprika
- 1 klein uitje
- 2 eetlepels kerrie
- 150 gram rijst
- klein handje ongezouten cashewnoten
Aan de slag:
- Zet een pan water op voor het koken van de rijst.
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pakje.
- Snipper het uitje en snijd de paprika en kip in blokjes.
- Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje met de paprika aan.
- Als de paprika wat zachter is geworden voeg je de kip en de kerrie toe. Bak de kip in circa 5 minuten gaar.
- Als de kip gaar is voeg je de creme fraiche, water en het bouillonblokje toe.
- Warm het geheel op en voeg de doperwtjes toe. Laat dit een paar minuutjes pruttelen en dan is je sausje klaar.
- Serveer de kip-kerrie met rijst en wat fijn gehakte cashewnootjes.
Bereidingstijd: 30 min.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl