Recept voor kip madras met knapperig naanbrood
27 september 2015
Heerlijke kip met knapperig naanbrood.
Heerlijke kip met knapperig naanbrood.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
-2 el olie
-400 g kipfilet, in reepjes
-2 rode uien, in halve ringen
-1 courgette, in blokjes
-2 el madras currypasta
-1 blik kokosmelk (400 ml)
-3 el platte peterselie, fijngehakt
-2 naanbroden, in repen
Aan de slag:
Verhit de olie in een wok. Bak de kipreepjes in 3 minuten bruin aan. Voeg de ui en de courgette toe en bak 2 minuten mee. Schep de currypasta erdoor en bak nog 1 minuut. Schenk de kokosmelk erbij. Breng aan de kook. Kook de curry in 5 minuten tot de gewenste dikte. Rooster intussen de repen naanbrood in een broodrooster goudbruin. Schep de kip madras in 4 diepe borden. Serveer met de repen naanbrood.
Bereidingstijd: 20 minuten
Tip: Vervang voor een vegetarische curry de kipfilet door blokjes tofu.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, de Weldaad, Zara Home, Kitsch Kitchen.