Recept voor kip met cola
13 mei 2012
Dit gerecht vind je veel in de Amerikaanse keuken, echt lekker lijkt het daar pas te worden als je er ketchup bij doet. In dit recept wordt geen ketchup, maar wel cola gebruikt, samen met geurige kruiden.
Dit gerecht vind je veel in de Amerikaanse keuken, echt lekker lijkt het daar pas te worden als je er ketchup bij doet. In dit recept wordt geen ketchup, maar wel cola gebruikt, samen met geurige kruiden.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 8 kip drumsticks
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 el boter
- 1 teen knoflook
- 1 1/2 dl cola
Aan de slag!
- Bestrooi de kip met het gemberpoeder, de koriander, kaneel, zout en peper.
- Verhit de boter in een braadpan en bak de kip, op niet te hoog vuur, rondom aan.
- Pers de knoflook erboven uit en schenk de cola erbij.
- Laat de kip op laag vuur in de cola onafgedekt gaar worden, keer de kip regelmatig.
- Zet het vuur niet te hoog, de cola verdampt en de kip kan aanbranden, voeg indien nodig nog een scheutje cola toe.
Serveer de kip met een gepofte aardappel met zure room met bieslook en een koolsalade.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx.