Placeholder

Recept voor kip met knapperige ham en romige druivensaus

Vandaag dit heerlijke recept: een vleugje Frans.

Vandaag dit heerlijke recept: een vleugje Frans.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

 

 

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 1 el olijfolie
  • 8 plakjes biologische rauwe ham
  • 8 biologische kippenpoten
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 50 ml witte wijn
  • 1 el gedroogde dragon
  • ± 20 witte Max Havelaar-druiven, gehalveerd
  • 1 bekertje crème fraîche light (125 ml)

Aan de slag!

  1. Verwarm de olie in een pan en bak de plakjes ham knapperig.
  2. Haal ze uit de pan en leg ze op een stuk keukenpapier.
  3. Bak in het bakvet de kippenpoten rondom bruin aan. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.
  4. Voeg de wijn, 100 ml heet water en de dragon toe.
  5. Laat de kip afgedekt op matig vuur in ca. 25 minuten gaar sudderen.
  6. Neem de kip uit de pan en voeg de druiven en crème fraîche aan het kookvocht toe.
  7. Kook de saus op een hoog vuur tot ongeveer de helft in.
  8. Leg de kippenpoten op een platte schaal en schenk er de druivensaus over.
  9. Breek de ham in grove stukken en verdeel over de kip.
  10. Lekker met Fair Trade zilvervliesrijst en Max Havelaar sperzieboontjes.

Bereidingstijd: ca. 40 minuten (inclusief stoven).

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Goran Todorovic.