Recept voor kip met knapperige ham en romige druivensaus
12 juli 2016
Vandaag dit heerlijke recept: een vleugje Frans.
Vandaag dit heerlijke recept: een vleugje Frans.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 el olijfolie
- 8 plakjes biologische rauwe ham
- 8 biologische kippenpoten
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 50 ml witte wijn
- 1 el gedroogde dragon
- ± 20 witte Max Havelaar-druiven, gehalveerd
- 1 bekertje crème fraîche light (125 ml)
Aan de slag!
- Verwarm de olie in een pan en bak de plakjes ham knapperig.
- Haal ze uit de pan en leg ze op een stuk keukenpapier.
- Bak in het bakvet de kippenpoten rondom bruin aan. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.
- Voeg de wijn, 100 ml heet water en de dragon toe.
- Laat de kip afgedekt op matig vuur in ca. 25 minuten gaar sudderen.
- Neem de kip uit de pan en voeg de druiven en crème fraîche aan het kookvocht toe.
- Kook de saus op een hoog vuur tot ongeveer de helft in.
- Leg de kippenpoten op een platte schaal en schenk er de druivensaus over.
- Breek de ham in grove stukken en verdeel over de kip.
- Lekker met Fair Trade zilvervliesrijst en Max Havelaar sperzieboontjes.
Bereidingstijd: ca. 40 minuten (inclusief stoven).
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Goran Todorovic.